Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
13:28
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Βούλα: Ψυχικά ασθενής κακοποιούσε τις επτά γάτες του

    Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015
Τις επτά γάτες Περσίας που κακοποιούσε ο ψυχικά ασθενής ιδιοκτήτης τους κατάφεραν να σώσουν οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βούλας σε συνεργασία με τον Ζωοφιλικό Σύλλογο «Ο Άργος».


Ο Γιώργος Τ. εντοπίστηκε στις 14 Οκτωβρίου έξω από από το νοσοκομείο «Ασκληπείο» στη Βούλα να κάθεται ενώ είχε μαζί του μέσα σε τρία κλουβιά επτά γάτες οι οποίες ήταν εμφανώς καταπονημένες από άγνωστη αιτία.

Οι αστυνομικοί μετά την προσαγωγή του άνδρα στο Αστυνομικό Τμήμα κάλεσαν την Τίνα Κασιδόκωστα πρόεδρο του Ζωοφιλικού Συλλόγου «Ο Άργος» η οποία μίλησε στο www.zoosos.gr και μας εξήγησε ότι συζητώντας με τον ιδιοκτήτη των ζώων αντιλήφθηκε ότι ο άνθρωπος δεν είναι καλά – στην κυριολεξία εκτός τόπου και χρόνου – και μάλιστα ο ίδιος της είπε ότι οι γάτες ήταν χωρίς τροφή και νερό για περίπου τρεις ήμερες, ενώ διαρκώς ρωτούσε αν υπάρχει κάποιο μέρος για να πάει να τις πλύνει, ενώ δήλωνε αντίθετος με την στείρωση των ζώων πιθανότατα γιατί χρησιμοποιούσε τα ζώα ως αναπαραγωγικά εργαλεία για να πουλάει τα μωρά τους.

Ο Γιώργος Τ. με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΔΑΦΝΙ» στο οποίο και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα και η κα Κασιδόκωστα μετέφερε τα ζώα στο κτηνιατρείο του Νίκου Γιαννακά στη Βάρη, ενώ από την εξέταση ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι τα γατιά ήταν αφυδατωμένα, νηστικά και γενικότερα σε κακή κατάσταση.

Στις 16 Οκτωβρίου η κα Κασιδόκωστα μετέβη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και πήρε εντολή για οριστική αφαίρεση των ζώων από την εισαγγελία Ευθυμία Σωτηροπούλου αφού προσκόμισε και τα έγγραφα του ψυχιατρικού νοσοκομείου και με τη συνδρομή του Α.Τ. Πατησίων έγινε έλεγχος στο σπίτι του Γιώργου Τ. καθώς υπήρχε φόβος να ζουν εκεί μόνα τους και άλλα ζώα – καθώς εκείνος είχε ήδη μεταφερθεί στο «ΔΑΦΝΙ» – κάτι που ευτυχώς δεν διαπιστώθηκε.

«Το σπίτι θύμιζε περισσότερο χαβούζα» μας εξήγησε η κα Κασιδόκωστα η οποία όμως ένιωσε ανακούφιση καθώς δεν υπήρχαν άλλα ζώα εκεί ενώ επισημαίνει ότι: «Τον ίδιο άνδρα είχαν καταγγείλει φιλόζωοι μέλη της Μ.Κ.Ο. Εφτάψυχες (Nine Lives Greece) στις 12 Οκτωβρίου καθώς τον είδαν με τις γάτες στα κλουβιά να στέκεται στον σταθμό του Η.Σ.Α.Π., όμως οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κηφισιάς δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία στο θέμα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να δώσει εντολή να τον αφήσουν ελεύθερο μαζί με τα ζώα του».

Όλες οι γάτες – έξι εκ των οποίων είναι περίπου ενάμιση έτους – αφού έλαβαν την περιποίηση και τη φροντίδα που χρειάζονταν στη συνέχεια στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν, απέκτησαν τσιπ και δόθηκαν για υιοθεσία. Η μια θηλυκή γάτα η μόνη που είναι τεσσάρων ετών χειρουργήθηκε και στειρώθηκε επιτυχώς καθώς είχε πρόβλημα στη μήτρα από τις δεκάδες γέννες.

Η κα Κασιδόκωστα με αφορμή την διάσωση των ζώων ευχαριστεί θερμά τους αστυνομικούς που και διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πάει καλά και με τον άνθρωπο αλλά και με τις γάτες που είχε υπό την κατοχή του.

Πηγή: www.zoosos.gr