Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
12:02
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Τηρεί σιγή ιχθύος η δημοτική αρχή για το κομμένο πεύκο

    Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015
Ένα 24ωρο έχει συμπληρωθεί από την στιγμή που τα μηχανήματα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έκοψαν το υπεραιωνόβιο πεύκο που βρισκόταν για περισσότερο από 200 (!) χρόνια στο Δίλοφο Βάρης και συγκεκριμένα στην οδό Καρπάθου.


Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει από κατοίκους του Διλόφου Βάρης, για την πρωτοφανή ενέργεια των υπηρεσιών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να κόψουν το εντυπωσιακό πεύκο που δέσποζε στην περιοχή.  Μάλιστα, το θέμα το έχουν δημοσιεύσει και μεγάλα ειδησεογραφικά site της χώρας μεταξύ των οποίων και το zougla.gr.

Έκοψαν πεύκο 200 ετών (!) στο Δίλοφο της Βάρης (φωτό) 

Οι πληροφορίες που αντλούμε από ανθρώπους της δημοτικής αρχής είναι σε μορφή σταγονόμετρου. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμο, μας ενημέρωσε πως ήταν αίτημα των κατοίκων της περιοχής με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση για την κοπή του δέντρου.

Ένα 24ωρο μετά, δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ή του Αντιδημάρχου Διαχείρισης Καθημερινότητας του Πολίτη, Πρασίνου και Περιβάλλοντος Δημοσθένη Βαμβασάκη.

Οι κάτοικοι της περιοχής, υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε κανένα αίτημα για την κοπή του δέντρου, διαψεύδοντας ουσιαστικά την ανεπίσημη ενημέρωση της δημοτικής αρχής.

Ένα 24ωρο μετά και κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο...