Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
10:16
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Νυχτερινή πεζοπορία στο λόφο «Πευκωτό»

    Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016
Η νυχτερινή πεζοπορία του Σεπτεμβρίου είναι συνήθως από τις πιο εντυπωσιακές της αγαπημένης δραστηριότητας των εθελοντών και φίλων της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού.


Η ατμόσφαιρα έχει καθαρίσει, οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει ανανεωμένοι από τις καλοκαιρινές διακοπές και ο κίνδυνος πυρκαγιάς έχει αρχίσει να υποχωρεί. Ως διαδρομή για αυτή τη νυχτερινή πεζοπορία επελέγη ο λόφος «Πευκωτό», μια από τις σημαντικές υπώρειες του Νοτίου Υμηττού, όπου οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. πέρασαν αρκετές ώρες αυτή την αντιπυρική περίοδο,επανδρώνοντας το πυροφυλάκειο που υπάρχει στην κορυφή.

Όμως αυτή η πεζοπορία δεν έχει μόνο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον αλλά και αρχαιολογικό,περνώντας από σημαντικά σημεία. Όπως πάντα η παρέα, η πανσέληνος και η εντυπωσιακή δύση του ήλιου έχουν την τιμητική τους κι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα Παρασκευή απόγευμα για να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο το Σαββατοκύριακο. Εσείς θα το χάσετε;

Ημερομηνία/Ώρα: Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στις 18:00 (αυστηρή αναχώρηση 18:15).

Σημείο Συνάντησης: Τέρμα της οδού Παναγιώτη Κανελλόπουλου (αδιέξοδος κάθετη στη Λεωφ. Βάρης), στη Βούλα, πίσω από το «Κτήμα Κανελλόπουλου».