Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
11:25
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Μια βραδιά... στον Νότιο Υμηττό

    Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016
Συχνά φίλοι της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού ζητούν μια δραστηριότητα με διανυκτέρευση στο βουνό, στα πλαίσια των ανοιχτών δραστηριοτήτων της οργάνωσης.


Κάθε Νοέμβρη, μετά τηλήξη της αντιπυρικής, όλοι αυτοί έχουν την ευκαιρία να περάσουν δύο μέρες στο βουνό, σε μια ιδιαίτερα σημαντική τοποθεσία, με τη δυνατότητα συμμετοχής σε μια σειρά πεζοποριών προς διάφορα σημεία του βουνού.

Έτσι, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η διήμερη πεζοπορική, κατασκηνωτική δραστηριότητα της Ε.Δ.Ν.Υ. με διανυκτέρευση στο βουνό. Και διανυκτέρευση στο βουνό σημαίνει σκηνές, ψήσιμο, κρασί και καλή παρέα. Το σημείο που θα λάβουν χώρα όλα αυτά είναι ο προαύλιος χώρος του Ι.Ν. Προφ. Ηλία Κορωπίου, ιδανικός γιατί παρέχει στέγαστρο και σχετική προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, τραπέζια και πάγκους, ψησταριά και πηγάδι. Από το σημείο της κατασκήνωσης θα ξεκινήσουν και σύντομες πεζοπορίες προς γύρω σημεία ενδιαφέροντος που θα λάβουν χώρα το Σάββατο και την Κυριακή ενώ το βράδυγύρω από τη φωτιά θα ειπωθούν και θα ακουστούν πολλά!


Ημερομηνία/Ώρα: Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, στις 10:30 (αυστηρή αναχώρηση 10:45) - Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016.

Σημείο Συνάντησης: Μπροστά στο Δημοτικό Στάδιο Κορωπίου Γ.Σ. Παπασιδέρης, οδός Αναστασίου Ντούνη, Κορωπί.

Οργάνωση: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Απαραίτητα:
- Άνετα, γερά παπούτσια (ορειβατικά άρβυλα προτείνονται).
- Νερό/φαγητό για προσωπική χρήση ...και κάτι για την παρέα και το ψήσιμο στη φωτιά που θα είναι αναμμένη διαρκώς.
- Φούτερ/αντιανεμικό/αδιάβροχο.
- Σκηνή/carry mat/sleeping bag.
- Φακός.