Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
07:24
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Έκοψαν πεύκο 200 ετών (!) στο Δίλοφο της Βάρης (φωτό)

    Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015
Παρελθόν αποτελεί από το πρωί της Παρασκευής ένα υπεραιωνόβιο πεύκο ηλικίας 200 ετών στο Δίλοφο της Βάρης.


Ο λόγος για την κοπή του δέντρου –σημείο αναφοράς για αρκετούς- στην περιοχή, ήταν η αυξημένη επικινδυνότητα του, μετά από αίτημα κατοίκων της περιοχής , ωστόσο δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής μέχρι τώρα.

3

Οι κάτοικοι της περιοχής επιρρίπτουν ευθύνες στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο καθώς όπως αναφέρουν μόλις την περασμένη Δευτέρα συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο και τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα κοπεί το δέντρο άμεσα. Αν ισχύει το τελευταίο, τότε ο Δήμαρχος θα πρέπει να πάρει θέση και να ενημερώσει τους δημότες για την συγκεκριμένη ενέργεια.

1

Τα σχόλια των κατοίκων:


  • Ένα υπεραιωνόβιο πεύκο,της γειτονιάς μου, μπήκε στο στόχαστρο του δημοτικού συμβουλίου και ανέδειξε με τον χειρότερο τρόπο την παντελή έλλειψη οικολογικής συνείδησης του δήμαρχου και της παράταξης του.
  • Λυπάμαι πραγματικά που ο Δήμος μου, Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σήμερα έκοψε ένα ιστορικό πεύκο διακοσίων κ πλέον ετών. Λυπάμαι που δεν εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες ενεργειών σωτηρίας του. Πριν 3 εβδομάδες αποφασίσατε αναδασώσεις κ πράσινο!!! Αυτό εννοούσατε;;; ξήλωμα των μεγάλων πεύκων κ αντικατάσταση με θάμνους κ χορτάρι;;; Όσοι το αποφασίσατε σήμερα να ξέρετε ότι αφαιρέσετε μια ζωή πέραν όλων των άλλων. Λυπάμαι πραγματικά για την απόφαση σας. κρίμα δήμαρχε!!!

2