Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
12:01
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Διανυκτέρευση στον Υμηττό τη νύχτα του... Halloween

    Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015
Μια δραστηριότητα διαφορετική από τις άλλες φύλαγε η Ε.Δ.Ν.Υ. για να γιορτάσει το τέλος της φετινής αντιπυρικής. Συχνά φίλοι της οργάνωσης ζητούσαν μια δραστηριότητα με διανυκτέρευση στο βουνό και τώρα έφτασε η ώρα!


Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σημαίνει τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου αλλά συμπίπτει και με τη γιορτή του Halloween που ήταν συνδεδεμένη και με επισκέψεις στα βουνά. Αυτό ακριβώς το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η διήμερη πεζοπορική, κατασκηνωτική δραστηριότητα της Ε.Δ.Ν.Υ. με διανυκτέρευση στο βουνό.

Και διανυκτέρευση στο βουνό σημαίνει σκηνές, ψήσιμο, κρασάκι και καλή παρέα. Το σημείο που θα λάβουν χώρα όλα αυτά είναι ο προαύλιος χώρος του Ι.Ν. Προφ. Ηλία Κορωπίου, ιδανικός γιατί παρέχει στέγαστρο και σχετική προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, τραπέζια και πάγκους, ψησταριά και πηγάδι. Από το σημείο της κατασκήνωσης θα ξεκινήσουν και σύντομες πεζοπορίες προς γύρω σημεία ενδιαφέροντος που θα λάβουν χώρα το Σάββατο και την Κυριακή ενώ το βράδυ γύρω από τη φωτιά οι συμμετέχοντες θα ακούσουν τους θρύλους και μύθους που σχετίζονται με τον Υμηττό και άλλες ιστορίες στο πνεύμα του Halloween!

Ημερομηνία/Ώρα: Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, στις 10:30 (αυστηρή αναχώρηση 10:45).

Σημείο Συνάντησης: Μπροστά στο Δημοτικό Στάδιο Κορωπίου Γ.Σ. Παπασιδέρης, οδός Αναστασίου Ντούνη, Κορωπί.

Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Απαραίτητα:
- Άνετα, γερά παπούτσια (ορειβατικά άρβυλα προτείνονται).
- Νερό/φαγητό για προσωπική χρήση ...και κάτι για την παρέα.
- Φούτερ/αντιανεμικό/αδιάβροχο.
- Σκηνή/carry mat/sleeping bag.
- Φακός.