Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
16:18
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90
Μια 38χρονη από την Αυστρία σύμφωνα με την ιστοδελίδα efsyn.gr συνελήφθη για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο τουριστικό σκάφος «PATHOS» σημαίας Ολλανδίας, που ελλιμενιζόταν στην 4η μαρίνα Γλυφάδας και το οποίο στη συνέχεια βυθίστηκε.

Η 38χρονη έμενε στο σκάφος και σύμφωνα με το λιμενικό η ίδια υποστήριξε ότι προκάλεσε τον εμπρησμό. Η φωτιά επεκτάθηκε και στα τουριστικά σκάφη «MILOU« σημαίας Ολλανδίας και «BABOUSKA» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, προκαλώντας θαλάσσια ρύπανση περίπου 20 τετραγωνικών μέτρων , η οποία δημιουργήθηκε μέσα στο πλωτό φράγμα που είχε ποντιστεί περιμετρικά των σκαφών. Οι εργασίες απορρύπανσης έχουν ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Σαρωνικού κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων κατά του πλοιοκτήτη του «PATHOS».

Μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, 5 οχήματα και σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία προχώρησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ επιχείρησαν την απάντληση των υδάτων από το «PATHOS» με αρνητικά ωστόσο αποτελέσματα, καθώς το σκάφος βυθίστηκε.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους των δυο σκαφών, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν