Πέμπτη 09 Απριλίου 2020
01:30
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Τελείως έξω έπεσαν οι μετεωρολόγοι για την Αττική

    Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016
Mε αξιόλογες χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας, μας αποχαιρετά η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου, η οποία ξεκίνησε με καταιγίδες και ζέστη και τελειώνει με χιόνια και παγετό!


Ωστόσο αν και αξιόλογη, η κακοκαιρία μας αφήνει με μια πικρή γεύση, καθώς μια περιοχή της χώρας, που ήταν στα προγνωστικά στοιχεία για χιονόπτωση, δεν κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο μέρος της κακοκαιρίας αυτής.

Ο Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ δεν κατάφερε εν τέλει να κερδίσει τη μάχη του χιονιά. Είναι από τις στιγμές που ο άνθρωπος δείχνει μικρός μπροστά στο μεγαλείο της φύσης. Οι μετεωρολόγοι, κάνανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να προσεγγίσουνε μια δύσκολη προγνωστική κατάσταση για το λεκανοπέδιο, καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν υπήρχαν ασφαλή στοιχεία, για την εξέλιξη του καιρού στην Αττική.

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας, πως ο άνθρωπος προσπαθεί να ακούσει τη φύση για να μάθει πως σκέπτεται, ώστε να μπορούμε να προστατευτούμε από αυτή, όταν αποφασίσει να δείξει τα σκληρό της πρόσωπο. Είναι σημαντικό όταν προκύπτει οποιαδήποτε αποτυχία, οι πολίτες να μην χάνουν την εμπιστοσύνη τους, καθώς υπάρχει κίνδυνος όταν έρθει ο λύκος στο μαντρί, να μην το πιστέψουμε!

Τα επόμενα δυο Σαββατοκύριακα είναι κρίσιμα, καθώς αναμένονται σημαντικές καταβάσεις ψύχους, που θα φέρουν χιόνια στη χώρα μας και πιθανόν στο Ν. Αττικής. Είναι καλό να υπάρχει κατανόηση από τους πολίτες για τις ανακοινώσεις που βγαίνουν, καθώς μετά από μια αποτυχία, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να περάσουμε στο άλλο άκρο και τότε, ίσως είναι δυσάρεστες οι συνέπειες για τους πολίτες, που παρακάμψουν την όποια πληροφορία.

Στα καιρικά δρώμενα η χώρα μας θα παραμείνει σε κλοιό χαμηλών θερμοκρασιών όλη την εβδομάδα. Παγετός θα σημειωθεί στη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος θα είναι ολικός σε κάποιες περιοχές. Από εκεί και περά, έρχονται βροχές στα Νότια και Ανατολικά από Τετάρτη, ενώ χιόνια θα πέσουν στη Βόρεια Ελλάδα σε χαμηλά υψόμετρα.