Τρίτη 31 Μαρτίου 2020
10:40
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Πωλείται το ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας

    Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016
Ανοιξε ο δρόμος για την πώληση του πλέον εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας. Στις 22 Ιουλίου οι τελικές προτάσεις - Ποιοι είναι οι επίδοξοι αγοραστές


Το εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας συγκεντρώνει διεθνές ενδιαφέρον στον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη για την πώλησή του. Σύμβολο της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας τη δεκαετία του ’60, το «Χίλτον» έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον δισεκατομμυριούχων και μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων από την Ισπανία μέχρι τη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ. Η Alpha Bank που είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου προχωρεί στην πώλησή του στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει οι ελληνικές τράπεζες έναντι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να πουλήσουν όλες τις μη τραπεζικές εργασίες στη χώρα και σχεδόν όλες τις συμμετοχές τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μη δεσμευτικές προσφορές που έπεσαν στο τραπέζι κινήθηκαν μεταξύ 140 και 170 εκατ. ευρώ. Η προθεσμία του διαγωνισμού πήρε υποχρεωτική παράταση λόγω του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία και στις 22 Ιουλίου θα πρέπει να υποβληθούν οι τελικές και δεσμευτικές προσφορές.

Ποιοι καταθέτουν προσφορές

O Αμερικανός μεγιστάνας Τζέφρι Χάινς, o εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του «Costa Navarino» Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Τουρκία Φερίτ Σαχένκ θα σταθούν στη γραμμή της εκκίνησης του αγώνα που ξεκινάει για την απόκτηση του «Χίλτον».