Δευτέρα 06 Απριλίου 2020
02:17
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Με άμεσο Grexit κινδυνεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

    Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016
Στα βράχια οδηγείται το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το αδιέξοδο που προέκυψε στη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA και με ορατό πλέον τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη τόσο σε εθνικό όσο και συλλογικό επίπεδο.


Οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές ζητούν επισταμένως την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδος, αίτημα το οποίο απορρίπτει ο υφυπουργός τραβώντας το σχοινί στα άκρα.

Η FIFA και η UEFA έδωσαν προθεσμία μίας εβδομάδας να αναθεωρήσει την θέση του, άλλως οι ελληνικές ΠΑΕ και οι εθνικές ομάδες θα τεθούν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων με τεράστιο οικονομικό κόστος καθώς:

  • Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα όλων των κλιμακίων-ανδρών και γυναικών, τίθενται εκτός των διοργανώσεων της FIFA και της UEFA κατά συνέπεια και από τα προκριματικά EURO και Παγκοσμίου Κυπέλλου.
  • Δεν θα επιτρέπονται επίσημα φιλικά, ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε στο εξωτερικό με ομάδες του εξωτερικού.
  • Όλες οι ελληνικές ΠΑΕ που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις- Champions League και Europa League- αποκλείονται αυτομάτως.
  • Η ΕΠΟ δεν θα αναγνωρίζεται ως ομοσπονδία μέλος της UEFA και της FIFA και οι ελληνικές ομάδες δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές από το εξωτερικό, ενώ οι ξένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα θεμελιώνουν δικαίωμα προσφυγής για να μείνουν ελεύθεροι.
  • Η ΕΠΟ δεν θα έχει δικαίωμα: - συμμετοχής και ψήφου σε FIFA και UEFA, συμμετοχής σε προγράμματα ανάπτυξης της FIFA, κατάθεσης προτάσεων για την ατζέντα του Κογκρέσου σε FIFA και UEFA, πρότασης υποψηφίων για την προεδρία σε FIFA, UEFA και για τα μέλη τους.