Τρίτη 31 Μαρτίου 2020
08:55
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Grexit από την...Eurovision

    Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016
Το συγκρότημα των Argo δεν τα κατάφερε να περάσει στον τελικό της Eurovision. Η συμμετοχή της Ελλάδα βρισκόταν συνεχώς εκτός δεκάδας στα προγνωστικά και παρά την ωραία εμφάνιση επί σκηνής δεν κατόρθωσε να προκριθεί στον τελικό του Σαββάτου, στον 61ο διαγωνισμό από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας.


Η Ελλάδα κατείχε ένα από τα ελάχιστα "προνόμια" να είναι μία από τις ελάχιστες χώρες που περνούσε ασυζητητί στον τελικό, από την εποχή που καθιερώθηκε ο θεσμός των ημιτελικών στη Eurovision. Εν γένει, από το 2001 και την εμφάνιση των Antique, οι ελληνικές συμμετοχές πατούσαν επί 15 συναπτά έτη ασταμάτητα στη σκηνή του τελικού του μουσικού διαγωνισμού, ενώ για μια δεκαετία έπαιρνε σταθερά μια θέση μέσα στις δέκα καλύτερες χώρες, ενώ κατέκτησε την πρώτη θέση το 2005 και δύο φορές έφτασε ως την τρίτη θέση.

Τα στοιχήματα δεν έδιναν πολλά περιθώρια πρόκρισης στην ελληνική συμμετοχή που από την αρχή την κατέτασσαν εκτός δεκάδας και ως εκ τούτου, δύσκολα θα μπορούσε να βρεθεί στον τελικό του Σαββάτου. Αντίθετα, τα λεγόμενα φαβορί σε γενικές γραμμές απέδωσαν τα προβλεπόμενα, με τις Ρωσία, Αρμενία, Ολλανδία και Κύπρο να είναι μέσα στις χώρες που πάνε τελικό. Μικρή εξαίρεση αποτέλεσε ίσως η Ισλανδία που φιγούραρε ψηλά στις προτιμήσεις και τελικά αποκλείστηκε.