Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021
22:17
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες και στην Πάρνηθα

    Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015
Με... έκπληξη αντιμετώπισαν οι περισσότεροι τις πρώτες νιφάδες χιονιού που έπεσαν χθες στα βουνά της Πελοποννήσου, της Κεντρικής Ελλάδας αλλά και στην Πάρνηθα.


Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι έκλεισε για ώρα το μεσημέρι της Παρασκευής η εθνική οδός Σπάρτης - Καλαμάτας στον Ταΰγετο, λόγω της σφοδρότητας με την οποία έπεφτε το χιόνι. Τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, εκτός από τον εκχιονισμό στον οποίο προέβησαν, έριξαν και αρκετό αλάτι στο υψηλότερο σημείο του αυτοκινητοδρόμου (περιοχή Υδροκρίτη 1.350 μ.). Ταυτόχρονα (και με τη βοήθεια της αστυνομίας) το απόγευμα αναχώρησαν όλα τα οχήματα που είχαν εγκλωβιστεί εκεί από τις μεσημεριανές ώρες.

Στα λευκά ντύθηκαν και τα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας, στη Θεσσαλία. Χιόνια χθες έπεσαν στον Παρνασσό και στο Καρπενήσι στη Στερεά Ελλάδα, όπως και στο Χιονοδρομικό Κέντρο στα καλάβρυτα. Ήδη άλλωστε, στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας έχει πέσει το πρώτο χιόνι του χειμώνα και οι πίστες ετοιμάζονται για τους εκδρομείς των γιορτών.