Κυριακή 05 Απριλίου 2020
10:24
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού έπεσε στο Αιγαίο

    Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016
Βρέθηκαν νωρίς το πρωί τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που αγνοούνταν ενώ αγνοούνται οι 3 αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.


Το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου AB212ASW/EW με τριμελές πλήρωμα συνετρίβη τα ξημερώματα στη νήσο Κίναρο, δυτικά της Λέρου. Το ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο, με δύο πιλότους και έναν μηχανικό, μετείχε σε βραδινή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο του σεναρίου άσκησης "Αστραπή 2/16". Το ίχνος του ελικοπτέρου, το οποίο είχε απογειωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» είχε χαθεί στις 02.45 στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου.

 Η πρωινή ανακοίνωση από το ΓΕΝ:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.