Δευτέρα 06 Απριλίου 2020
02:12
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

O Δήμος Αμαρουσίου προσλαμβάνει ιδιωτική αστυνομία

    Σάββατο, 02 Απριλίου 2016
Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της περιουσίας τους, καθώς και τη συνδρομή στον έλεγχο της παραβατικότητας των αστυνομικών οργάνων, ο Δήμος Αμαρουσίου θέτει σε εφαρμογή τη φύλαξη σε 24ωρη βάση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της πόλης, από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι.


Η διαδικασία της ανάθεσης ξεκίνησε από τον περασμένο Οκτώβριο και οι υπηρεσίες ξεκίνησαν να παρέχονται εδώ και μερικές ημέρες. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι «είναι διαχρονική η προσπάθεια μας να νοιώθουν ασφαλείς οι πολίτες, να διαφυλάττουμε τις περιουσίες τους που είναι και περιουσία του Δήμου μας και να συνδράμουμε στον έλεγχο της παραβατικότητας. 

Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας αποφασίσαμε να βοηθήσουμε στη φύλαξη του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου και της Πλατείας Αγίας Λαύρας, αφού η παύση της λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας δημιουργεί την αδυναμία να βοηθήσουμε ως Δήμος ουσιαστικά, αλλά και επικουρικά το έργο της αστυνομίας. Όλοι μαζί και σε στενή συνεργασία μπορούμε να βελτιώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση και αυτή είναι η στόχευσή μας.

Με την πρωτοβουλία μας αυτή, στοχεύουμε να σταματήσουμε τις φθορές στη Δημοτική περιουσία στο Κέντρο, αλλά και σε άλλες σημεία της πόλης που κατ΄ ουσία είναι η αυλή του σπιτιού μας, αλλά και να ελέγξουμε την αυξημένη παραβατικότητα σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας και το Αστυνομικό Τμήμα.


Θέλουμε να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε την ανάπλαση που θα πραγματοποιηθεί άμεσα στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο για την αποκατάσταση των φθορών που έχουν συντελεστεί και βέβαια να εμποδίσουμε τη διαμπερή κυκλοφορία, αλλά και τη στάθμευση, η οποία θα επιτρέπεται μόνο για τις ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης των κατοίκων.


Όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο δεν είναι αφύλακτο και οι περιουσίες των πολιτών προστατεύονται. Είναι σημαντικό ο πολίτης να γίνει συμμέτοχος σε αυτή τη διαδικασία και γι’ αυτό ζητούμε την ενεργή συμμετοχή των καταστηματαρχών και των κατοίκων.»