Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
23:23
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Ολοκληρώθηκε η πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης

    Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
Ολοκληρώθηκε η πώληση του 90% των μετοχών της "Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης", με την υπογραφή της σχετικής συναλλαγής από τις διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και της Apollo Investment Holdco.
Webp.net gifmaker β


Η Apollo κατέβαλε συνολικά 393,152 εκατ. ευρώ, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο (90%) των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας.

Πριν από λίγο μεταβιβάστηκε μέσω του Χρηματιστηρίου της Αθήνας το 67,23% της Αστήρ Παλλάς στην Apollo Investment. Πιο συγκεκριμένα, μεταβιβάστηκαν συνολικά 54.537.967 μετοχές σε 3 πράξεις, των οποίων η συνολική αξία διαμορφώθηκε σε 298.796.161,44 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα πακέτα αφορούν στο ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας στον Αστέρα (67,23%). Το ΤΑΙΠΕΔ κατείχε το 21,23%. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας σημαντικής συμφωνίας για τον ελληνικό τουρισμό και τον Αστέρα, ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά υπό τον νέο μέτοχο.

Ο πρόεδρος του Ταμείου, Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε ότι «το τελικό θετικό αποτέλεσμα για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, εκτός από μία σημαντική επενδυτική συμφωνία, είναι και ένα δείγμα εποικοδομητικής και παραγωγικής συνεργασίας όλων των φορέων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη της χώρας».

Σχετικά με τη συναλλαγή, η Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΤΕ κα. Λούκα Κατσέλη δήλωσε:

«Για την Εθνική Τράπεζα, η πώληση του μεριδίου που μέχρι σήμερα κατείχε στον Αστέρα έχει ένα σαφή στρατηγικό προσανατολισμό: Την απεμπλοκή από επιχειρηματικές δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με τον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως ο τουριστικός-ξενοδοχειακός κλάδος, και την αταλάντευτη προσήλωση και επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητές της. Η πώληση του Αστέρα ενισχύει περαιτέρω τους κεφαλαιακούς δείκτες και τη ρευστότητα της Εθνικής».

πηγή