Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
03:21
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90
Εκδήλωση μνήμης, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που έδωσαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 υπηρετώντας την Πατρίδα, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020 στις 11 π.μ στην πλατεία Ιμίων στη Βούλα.

Στην εκδήλωση, θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων του Πολεμικού Ναυτικού, υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό. Στην τελετή, το παρών θα δώσει και ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Χαράλαμπος Λαλούσης. Να υπογραμμιστεί, πως ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης διετέλεσε από το 2017 έως το 2018 Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Αξίζει να τονιστεί, πως η Βούλα είναι ιδιαίτερα συνδεμένη με τα Ίμια καθώς από το 1996 η κεντρική πλατεία έχει μετονομαστεί σε πλατεία Ιμίων, ενώ είναι τοποθετημένη σε περίοπτη θέση η πλάκα με τα ονόματα των πεσόντων. Να σημειωθεί, πως φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που ο Δήμος Βούλας και Δήμος Καλυμνίων αδελφοποιήθηκαν. Μεταξύ των προσκεκλημένων, είναι και ο Δήμαρχος Καλυμνίων, Δημήτρης Διακομιχάλης.