Τρίτη 25 Ιουνίου 2019
18:28
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90
Για 5ο καλοκαίρι εγκαταστάθηκε στην παραλία της Βούλας (δίπλα από το Δημαρχείο) το σύστημα Seatrac, το οποίο λειτουργεί σαν βοηθητικός εξοπλισμός, για να δώσει σε άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα την δυνατότητα να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Το Seatrac εγκαταστάθηκε στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το καλοκαίρι του 2015 και λειτουργεί από τον Μάϊο έως τον Οκτώβριο. Για να χρησιμοποιήσει κάποιος το σύστημα Seatrac είναι απαραίτητο ένα τηλεχειριστήριο, το οποίο το παραλαμβάνει δωρεάν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου με την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων.

sea1.jpg

Σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή, περισσότεροι από 70 συμπολίτες μας έχουν ήδη προμηθευτεί το τηλεχειριστήριο ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί τους επόμενους μήνες. Να σημειωθεί πως το Seatrac χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια σαν τη μόνη πηγή για την τροφοδοσία του, για αυτό αποτελεί ένα τελείως αυτόνομο σύστημα. Τέλος, στις παραλίες της Ελλάδας έχουν τοποθετηθεί 50 συστήματα Seatrac.

{Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος στο φύλλο Ιουνίου}
Σελίδα 1 από 56