Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
03:16
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

«Τουριστική ανάπτυξη στις παραλίες των Νοτίων Προαστίων»

    Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016
Ανακοινώθηκε και επίσημα η συνεργασία της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με τρεις δήμους για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου, από τη Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα.


Μετά την συμφωνία που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο Μαξίμου παρουσία του υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, του προέδρου της ΕΤΑΔ κ. Γιώργου Τερζάκη και των Δημάρχων κ. Ανδρέα Κονδύλη (Αλίμου), κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου (Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης), κ. Γιώργου Παπανικολάου (Γλυφάδας), οι τρεις Δήμαρχοι εξέδωσαν ανακοίνωση.

Αναλυτικά: 

Στη συνάντησή μας σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Μπαλαφα και τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα και της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης των ακτών μας από το Κράτος στους Δήμους μας.


Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη η οποία ήλθε έπειτα από διαβουλεύσεις μηνών εκ μέρους των Δημοτικών μας Αρχών και διεκδικήσεις δεκαετιών εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στόχος μας είναι πλέον να αναβαθμιστεί το παραλιακό μέτωπο των πόλεων μας, να νοικοκυρευτεί, να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο και ταυτόχρονα να αποτελέσει πόλο ήπιας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, για την εποικοδομητική συνεργασία και για το πολύ θετικό τελικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή μας, στη Νότια Αθήνα, υπάρχουν πολλές σοβαρές εκκρεμότητες, για τις οποίες είναι απαραίτητη η περαιτέρω συνεργασία κράτους – αυτοδιοίκησης, με αιχμή του δόρατος την επένδυση στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού είναι κρίσιμη, για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και της χώρας. Πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε τα όποια προβλήματα να βρίσκουν λύσεις συναινετικές.

Πιστεύουμε, ότι υπάρχει μπροστά μας μεγάλη ανάγκη και περιθώριο για δημιουργική συνεργασία, ώστε να επιλυθούν σοβαρές εκκρεμότητες και να έρθει ανάπτυξη ισόρροπη, βιώσιμη, ολοκληρωμένη, ωφέλιμη για την εθνική οικονομία, αλλά και τις τοπικές μας κοινωνίες.

Δήμαρχος Αλίμου - Ανδρέας Κονδύλης
Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης - Γρηγόρης Κωνσταντέλλος
Δήμαρχος Γλυφάδας - Γιώργος Παπανικολάου