Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
02:58
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Πέρασαν κιόλας 80 μέρες με την... άδεια στο χέρι

    Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016
Σχεδόν δυόμιση μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που τα συνεργεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βρέθηκαν στον χώρο μπροστά από τον «Ειρηνικό» για να ξεκινήσουν τις εργασίες ανάπλασης.


Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο του καλλωπισμού της εισόδου της πόλης, στις 22 Ιουνίου πήρε την πρωτοβουλία να αναλάβει την ανάπλαση του χώρου που βρίσκεται έξω από τον «Ειρηνικό» με δικά του έξοδα ωστόσο είχε συναντήσει την αντίδραση του επιχειρηματία του νυχτερινού κέντρου με τα γνωστά αποτελέσματα.

Τότε, ο επιχειρηματίας μόλις αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο να γίνει η ανάπλαση, παρεμπόδισε τα συνεργεία του Δήμου, τοποθετώντας αυτοκίνητα και νταλίκες για να εμποδίσει τα οχήματα του Δήμου 3Β να ξεκινήσουν τις εργασίες.

Όπως είχε επισημάνει η Δημοτική Αρχή, είχε ζητήσει και είχε πάρει την σχετική άδεια από την ΕΤΑΔ Α.Ε για την ανάπλαση του χώρου.

Δυόμιση μήνες μετά, τα «εμπόδια» που έβαλε ο επιχειρηματίας δεν υπάρχουν πλέον, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης υποστηρίζει πως έχει στα χέρια του, την σχετική άδεια για την ανάπλαση του χώρου, ωστόσο το σημείο παραμένει ως είχε...

Το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Yπάρχει πράγματι άδεια και αν ναι, γιατί δεν έχει γίνει κανένα έργο 2,5 μήνες; ή ήταν ένα μέτρο πίεσης προς τον επιχειρηματία για να μη λειτουργήσει το κατάστημα (όπως και έγινε);

update:

Λίγα λεπτά μετά την δημοσίευση του άρθρου, το Γραφείο Τύπου μας ενημέρωσε πως «η άδεια υπάρχει για την εκτέλεση του έργου και όταν ο Δήμος αποπειράθηκε να εγκαταστήσει συνεργείο η εταιρεία ζήτησε και πήρε προσωρινή διαταγή για παύση εργασιών. Μέσα στο Σεπτέμβριο εκδικάζεται η υπόθεση και με την έκδοση θετικής για το Δήμο απόφασης, αμέσως θα εκτελεστεί το έργο» ήταν το σχόλιο της δημοτικής αρχής.

Έπρεπε να τεθεί δημόσια το ερώτημα για να πάρουν απάντηση οι κάτοικοι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.