Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
03:13
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Σπύρος Πανάς: «Να παραχωρηθούν στον Δήμο οι οργανωμένες παραλίες»

    Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016
Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οι όροι παραχώρησης του παραλιακού μετώπου στο Δήμο, στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.


Η πρόταση υπερψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Σπύρο Πανά καθώς και του κ. Δαβάκη. Ο Θάνος Ματόπουλος ψήφισε παρών, ο Δημοσθένης Δόγκας λευκό και ο Κώστας Πασακυριάκος όχι.

Οι θέσεις των επικεφαλείς των παρατάξεων της μειοψηφίας:

Σπύρος Πανάς:

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Σπύρος Πανάς, μεταξύ άλλον, ζήτησε να ψηφιστεί ομόφωνα αυτό το πολύ σοβαρό (όπως το χαρακτήρισε) θέμα. Ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για τις προσπάθειες του και την κυβέρνηση για το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Συνεχάρη τον Δήμαρχο για την επιτυχία και ζήτησε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου σε δεύτερο χρόνο να παραχωρηθούν στο Δήμο και οι υπόλοιπες εκτάσεις του παραλιακού μετώπου όπως είναι η Α’ Πλαζ Βούλας, το Varkiza Resort και η Πλαζ Βουλιαγμένης.

Δημήτρης Δαβάκης:

«Τώρα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε αυτά που μας «χάρισε» η κυβέρνηση», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος, ενώ εξέφρασε την επιφύλαξη του για το αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί ο Δήμος στο ελάχιστο τίμημα που προβλέπουν οι όροι της παραχώρησης.

Θάνος Ματόπουλος:

«Δεν νοείται άλλο κάγκελο», τόνισε ο Θάνος Ματόπουλος, και συνέχισε λέγοντας πως βασική προϋπόθεση όλων των σχεδιασμών είναι η ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών. Επίσης ο κ. Ματόπουλος ανέφερε πως είναι σημαντικό να γίνεις ενιαίος σχεδιασμός όλου του παραλιακού μετώπου από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Οργανισμό της Αθήνας, για να μην έχουμε επαναλαμβανόμενες χρήσεις.

Δημοσθένης Δόγκας:

Ο επικεφαλής της «Δημοτικής Βούλησης» αναφέρθηκε επίσης στον ενιαίο σχεδιασμό του παραλιακού μετώπου από την Περιφέρεια, τουλάχιστον στις σημαντικές και μεγάλες χρήσεις, προκειμένου να είναι βιώσιμες και να μην λειτουργούν ανταγωνιστικά μεταξύ τους οι δήμοι.

Κώστας Πασακυριάκος:

Τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις παραλίες όλοι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου χωρίς κόστος ζήτησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Πασακυριάκος, ενώ αναρωτήθηκε αν θα μπορέσει ο Δήμος να κάνει τις απαιτούμενες προσλήψεις για να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις του.