Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
03:47
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Μπαίνει πωλητήριο στη Βουλιαγμένη

    Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016
«Ιερά φιλέτα» τεράστιας αξίας ετοιμάζεται να εκποιήσει η Εκκλησία, στοχεύοντας στην προσέλκυση επενδυτών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Ρωσία και την Κίνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παρασκήνιο».


Σε πρώτη φάση –και μετά την πώληση του ξενοδοχείου «Αστέρας»– συζητείται η αξιοποίηση της τεράστιας πευκόφυτης περιοχής στη Βουλιαγμένη, εκεί όπου βρίσκεται, από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το ορφανοτροφείο.

Το ακίνητο στη Βουλιαγμένη έχει αρκετή ζήτηση και φέρεται να διεκδικείται τώρα τόσο από τους νέους ιδιοκτήτες του «Αστέρα», το αραβο-τουρκικό επενδυτικό σχήμα JermynStreet, όσο και από Έλληνες επιχειρηματίες που σταθερά συγκαταλέγονται μεταξύ των δυνητικά ενδιαφερομένων. Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζει κυρίως στη δημιουργία υπερπολυτελών κατοικιών, ενώ, παράλληλα με τον διαγωνισμό, θα «τρέξει» και ο καθορισμός των όρων δόμησης για το εν λόγω ακίνητο μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται για την κατάρτιση και έγκριση ΕΣΧΑΔΑ.

Πρόθεση της Εκκλησίας είναι οι χρήσεις που θα επιλεγούν να είναι απόλυτα συμβατές με τον χαρακτήρα της περιοχής, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τη συναίνεση των τοπικών φορέων, ενώ ένα από τα «αγκάθια» που θα πρέπει να ξεπεραστούν αποτελεί το γεγονός ότι μέρος της εν λόγω έκτασης είναι χαρακτηρισμένο ως δασικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρασκήνιο» στα άμεσα σχέδια της Εκκλησίας είναι να αξιοποιηθούν επενδυτικά τα έξης ακίνητα:

Στη Βουλιαγμένη η Μονή Πετράκη διαθέτει 200 στρέμματα, τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στη Λίμνη και στο Καβούρι. Η Εκκλησία βρέθηκε σε αντιδικία με τον δήμο, δικαιώθηκε επί Αρχιεπισκοπίας Χριστοδούλου στα δικαστήρια και τώρα επιθυμεί την αξιοποίησή τους και την εγκατάσταση, μεταξύ άλλων, των εκκλησιαστικών σχολών που διαθέτει.