Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
03:11
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Καταργήθηκε η έκθεση λουλουδιών στη Βάρκιζα;

    Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016
Η ανθοκομική έκθεση της Βάρκιζας μετά από δεκαετίες συνεχούς παρουσίας όπως όλα δείχνουν φαίνεται να μην πραγματοποιείται.


Όπως σας είχαμε ενημερώσει (εδώ)από τον περασμένο Απρίλιο, με ομόφωνη απόφαση, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης δεν απεδέχθη την πρόταση του συνδέσμου φυτωριούχων Αττικής, να πραγματοποιηθεί η έκθεση λουλουδιών στο πλακόστρωτο της Βάρκιζας για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για την αυξημένη κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, τη μη ύπαρξη επαρκούς χώρους στάθμευσης καθώς επίσης και τη φθορά που υφίσταται το πλακόστρωτο.

Για τους λόγους αυτούς, είχε προτείνει την αναβολή της έκθεσης για το Σεπτέμβριο εντός της πλαζ της Βάρκιζας.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είχε τονιστεί ότι η Δημοτική Αρχή θεωρεί σημαντική την πραγματοποίηση της ετήσιας έκθεσης λουλουδιών στη Βάρκιζα, αφού έχει γίνει πλέον θεσμός, αλλά θεωρεί σημαντικό αυτή να γίνεται υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της.

Βρισκόμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου και όχι μόνο δεν έχει πραγματοποιηθεί η έκθεση λουλουδιών στη Βάρκιζα, αλλά ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το αν θα γίνει ή όχι η έκθεση.

Εκτός, αν πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο με τα... πρωτοβρόχια.