Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
19:49
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Παρισιού σε σχολείο της Βούλας

    Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015
Ανακοίνωσε εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα που σημειώθηκαν στο Παρίσι. Το Δ.Σ καλεί όσους βρεθούν στην σχολική εκδήλωση για την 17η Νοεμβρίου να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή.


Όλοι μας είμαστε συγκλονισμένοι από τις εικόνες που φτάνουν από το Παρίσι. Είμαστε όλοι, γονείς και παιδιά, Γάλλοι Είμαστε όλοι, γονείς και παιδιά, Ευρωπαίοι Είμαστε όλοι, γονείς και παιδιά, άνθρωποι που πιστεύουμε στη δημοκρατία.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της δημοκρατίας είναι ο φόβος από όπου και εάν προέρχεται. Ο φόβος να εκφραζόμαστε ελεύθερα, ο φόβος να λειτουργούμε απερίσπαστοι, ο φόβος και η καχυποψία απέναντι στον συνάνθρωπό μας.

Ως σύλλογοι Γονέων έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε τα παιδιά μας υπεύθυνους και ενημερωμένους πολίτες αυτής της χώρας, αυτού του κόσμου, αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα της εποχής μας.

Για το λόγο αυτό δίνουμε όλοι μαζί το δικό μας μήνυμα. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ

Γονείς και δάσκαλοι μαθαίνουμε στα παιδιά μας ότι το μίσος δεν είναι η απάντηση, ότι ο φόβος και η καχυποψία δεν είναι η λύση.

Καλούμε λοιπόν, όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων του Δήμου μας, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, γιορτή της δημοκρατίας, μετά το τέλος της σχολικής γιορτής να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή, όχι απλά προς τιμή των θυμάτων στο Παρίσι, αλλά ως δείγμα αποφασιστικότητας λέγοντας ο καθένας μόνος του αλλά και όλοι μαζί:


ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΣΟΥΜΕ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ