Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
03:03
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90
Μπορεί επισήμως να μην έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο ωστόσο οι πολιτικές ζυμώσεις και η αναζήτηση προσώπων για συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές έχουν ήδη ξεκινήσει στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Αρκετά είναι τα ονόματα που έχουν ‘πέσει’ στο τραπέζι των συζητήσεων τα οποία είτε έχουν τη διάθεση να τεθούν ως επικεφαλής είτε ως υποψήφιοι σε ψηφοδέλτια.

Ως προς τα πρόσωπα τώρα, ο νυν Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ.Κωνσταντέλλος είναι ο μοναδικός που έχει ανακοινώσει την εκ νέου υποψηφιότητα του για Δήμαρχος 3Β (2019-2023). Μάλιστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του τοπικού τύπου, την Τρίτη 13 Νοεμβρίου μεταξύ άλλων, παρουσίασε και τους πρώτους συνεργάτες του που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της «Πόλη για να ζεις». Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη οτι τα ‘βαριά’ ονόματα θα ανακοινωθούν στις αρχές του νέου έτους, όταν και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη προεκλογική ομιλία του Γρ.Κωνσταντέλλου.

Στην αντίπερα όχθη, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Σπ.Πανάς, έχει αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σπ.Πανάς θα ανακοινώσει και επίσημα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την απόφαση του να μην συμμετάσχει στις εκλογές. Όσον αφορά το μέλλον της Ανεξάρτητης Κίνησης υπάρχουν αρκετοί «μνηστήρες» για τον θρόνο της ιστορικής παράταξης αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι ο συνδυασμός να απέχει από αυτή την εκλογική αναμέτρηση και να επανέλθει με νέο πρόσωπο στις δημοτικές εκλογές το 2023.

Ο πρώην Δήμαρχος Βάρης Δημήτρης Αναστασίου, ένα όνομα που ‘έπαιξε’ στο προεκλογικό παρασκήνιο τους τελευταίους μήνες και μάλιστα αρκετά έντονα, φαίνεται να έχει αποφασίσει να μην κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος. Οι μεγάλες δυσκολίες να προσελκύσει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και το χαμηλό ‘προφιλ’ που τον χαρακτηρίζει, στάθηκαν οι κύριοι παράγοντες για την απόφαση αυτή. Βέβαια, οι στενοί του συνεργάτες προσπαθούν ακόμα να τον πείσουν να κατέβει στον πολιτικό στίβο αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ δύσκολο. Σημειωτέον, η ‘επιθετική’ απάντηση που έδωσε στην συνέντευξη τύπου ο Γρ.Κωνσταντέλλος στη φημολογία περί υποψηφιότητας του Δημήτρη Αναστασίου και σε συνδυασμό με την παρουσίαση στελεχών από την δημοτική ενότητα της Βάρης, ήταν ένα ακόμα στοιχείο για να βάλει φρένο ο πρώην Δήμαρχος Βάρης σε κάθε σκέψη που έκανε σχετικά με την υποψηφιότητα του.

Τα χαρτιά τους όμως δεν έχουν ανοίξει και οι επικεφαλής των λοιπών δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου , Δημήτρης Δαβάκης, Δημοσθένης Δόγκας, Θάνος Ματόπουλος και Κώστας Πασακυριάκος.

Με ενδιαφέρον αναμένεται όμως και τι στάση θα κρατήσει ο Σπύρος Βαλάτας, ένα πρόσωπο που θα το ήθελαν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να το εντάξουν στο δυναμικό τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, τις αποφάσεις του θα τις ανακοινώσει το αργότερο μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του notiareport.gr, η Μαρία Σίνα είναι πολύ κοντά να ανακοινώσει επίσημα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου την υποψηφιότητάς της, για Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Μάλιστα, ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με πρόσωπα που θέλουν να συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές σαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο που θα ηγείται η Μαρία Σίνα.