Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019
02:34
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90
«Αν θα ασχοληθούμε ποτέ σοβαρά με το θέμα της διαχείρισης των παραλιών» αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στην παρέμβασή του στο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) την Παρασκευή 8 Μαΐου.

Κατά την ομιλία του, τόνισε τη σημασία του θέματος και επισήμανε ότι σοβαρή λύση χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν θα μπορέσει να υπάρξει.

Σε ανάλογο πνεύμα αναφέρθηκε και στο τεράστιο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων όπου, όπως ανέφερε, είναι μονόδρομος η εφαρμογή τοπικών σχεδίων δράσης, αλλά έθεσε τον προβληματισμό του για του ποιός, πού και πώς θα γίνει η χωροθέτηση των μονάδων διαχείρισης.

Για το μείζον θέμα του συνεδρίου, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) που ζητάει από τους ΟΤΑ να καταθέσουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, ο κ. Κωνσταντέλλος επισήμανε ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό. Αν το συνέδριο επιτρέψει, μετά τον αιφνιδιασμό της κυβέρνησης, να εφαρμοστεί η ΠΝΠ, τότε ανοίγει ο «Ασκός του Αιόλου» που θα θέσει σε κίνδυνο τον ίδιο τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Καταχειροκροτούμενος από τους συναδέλφους του Δημάρχους, ο κ. Κωνσταντέλλος ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του τονίζοντας ότι αν επιτραπεί να περάσει αυτό που επιχειρείται σήμερα από την κυβέρνηση, στο επόμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ, «αντί να μιλάμε για τοπική αυτοδιοίκηση, θα μιλάμε για ουτοπική αυτοδιοίκηση!!!».