Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019
15:13
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοικτή συζήτηση μεταξύ του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και της τοπικής κοινωνίας με θέμα την δημιουργία μονάδας ολικής διαχείρισης απορριμμάτων στα όρια των δημοτικών ενοτήτων Βούλας και Βάρης.

Στην πρόσκληση της δημοτικής αρχής ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 200 κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Βάρης με αποτέλεσμα η εκδήλωση να διαρκέσει σχεδόν 3,5 ώρες με τα ερωτήματα των κατοίκων να απαντώνται στο σύνολο τους από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, οι τεχνολογικές προτάσεις για την δημιουργία σύγχρονης -φιλικά- προς το περιβάλλον μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων εντός της έκτασης της Σχολής Ευελπίδων

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με τη σκυτάλη να παίρνει ο καθηγητής του ΕΜΠ και επιστημονικός σύμβουλος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Σωτήρης Καρέλας.

Μετά την ενημέρωση των δύο ομιλιτών, δόθηκε στους κατοίκους η δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις κυρίως στον Δήμαρχο. Από τις ερωτήσεις που τέθηκαν αλλά και την διάθεση που είχαν στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι -καταρχήν- το κλίμα είναι θετικό για τη δημιουργία μονάδας απορριμμάτων γεγονός που εξέπληξε ευχάριστα τους συνεργάτες του Δημάρχου που βρίσκονταν στην αίθουσα αλλά και τον ίδιο τον Κωνσταντέλλο που σε ελάχιστες περιπτώσεις «κοντραρίστηκε» με συγκεκριμένους δημότες.

Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, οι διαφωνούντες με το συγκεκριμένο έργο καλούσαν τον κόσμο σε δυναμική παρουσία στη σημερινή εκδήλωση ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε. Όπως γράψαμε και παραπάνω, η πλειοψηφία όσων πήραν το μικρόφωνο για να καταθέσουν την άποψη τους ήταν θετική ως προς το έργο και οι μοναδικές αντιδράσεις προήλθαν από κατοίκους που έχουν ταχθεί φανερά κατά του έργου.

Μάλιστα, στην είσοδο του δημοτικού θεάτρου είχε τοποθετηθεί και ένα πλακάτ που έγραφε «ΌΧΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ» χωρίς να έχει κάποια υπογραφή ή τουλάχιστον να το κρατά κάποιος, νομιμοποιώντας κατά κάποιο τρόπο την ενέργεια διαμαρτυρίας.

va2.jpg

Από τα «πηγαδάκια» που στήθηκαν στην εκδήλωση, θέμα συζήτησης μεταξύ άλλων ήταν και η συλλογή 1000 υπογραφών που έχει μαζέψει νεοσύστατος σύλλογος κατά του έργου. «Αυτοί οι 1000 που υπογράψανε κατά του έργου έπρεπε να βρίσκονταν εδώ να δικαιολογήσουν την υπογραφή τους» σχολίασε κάτοικος.

Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος που βρέθηκε σήμερα στο δημοτικό θέατρο της Βάρης δεν πήγε προκατειλημμένος με σκοπό να ακυρώσει την εκδήλωση αλλά πήγε με στόχο να ενημερωθεί, να συζητήσει, να προβληματιστεί και γι’αυτό το λόγο το αποτέλεσμα της σημερινής πρώτης συζήτησης έχει θετικό πρόσημο.

Ναι, υπάρχουν κάτοικοι της Βάρης που είναι θετικοί σε αυτό το έργο.
Ναι, υπάρχουν κάτοικοι της Βάρης που αφιέρωσαν αρκετό χρόνο για να ενημερωθούν από κοντά.
Ναι, υπάρχουν κάτοικοι της Βάρης που προβληματίστηκαν και τοποθετήθηκαν χωρίς να είναι κάθετα αντίθετοι.
Οι επαναστάτες του πληκτρολογίου έμειναν σήμερα σιωπηλοί ή έχασαν τον δρόμο για το δημοτικό θέατρο της Βάρης.