Πέμπτη 23 Mαΐου 2019
18:07
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
Kostandellos Banner 2
Στο δημοτικό συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συζητήθηκε το θέμα της μετονομασίας της πλαζ Βουλιαγμένης σε «Λουκιανός Κελαηδόνης».

Όπως ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, την απόφαση της μετονομασίας πήρε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, στην οποία ανήκει η Πλαζ της Βουλιαγμένης και είναι η καθ' ύλην αρμόδια. Πρακτικά σημαίνει, ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε θέματα της πλαζ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η νέα ονομασία θα ισχύει όσο η πλαζ ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Ωστόσο ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης επισήμανε ότι δεν έχει καμία αντίρρηση με την μετονομασία. Σε διαφορετικό ύφος κινήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του Δ.Σ, Σπύρος Βαλάτας ο οποίος στάθηκε αντίθετος στην μετονομασία. «Η Βουλιαγμένη είναι το πιο ισχυρό όνομα στην Αττική, η ονομασία σε 'Λουκιανός Κελαηδόνης' θα μειώση την αξία της παραλίας» ήταν το καυστικό σχόλιο του Σπύρου Βαλάτα.

Η τελετή της απονομής του ονόματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 στις 9 το βράδυ και θα συνοδεύεται από μια μουσικοθεατρική παράσταση στην οποία θα εμφανιστούν η κόρη του, Μαρία Κηλαηδόνη και ο Δώρος Δημοσθένους.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Φοίβος Δεληβοριάς, ενώ η βραδιά θα είναι γεμάτη με τραγούδια του Λουκιανού και προβολές από το αρχειακό υλικό του.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα διαθέσει 10.000€ για την οπτικοακουστική κάλυψη της συναυλίας.