Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
22:30
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90
Λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα και σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη της διασποράς της εποχικής γρίπης και τον περιορισμό της μετάδοσης λοιμώξεων μέσα στις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Συγκεκριμένα, δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση προς τα σχολεία για να εξασφαλιστεί η προμήθεια του απαραίτητου υλικού που πρέπει να διαθέτουν οι εκπαιδευτικές μονάδες. Επιπλέον, ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και ο εφοδιασμός τους με τα απαραίτητα υλικά.

Αν κριθεί απαραίτητο και δοθεί σχετική οδηγία, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας ενώ παράλληλα έχουν προγραμματιστεί σχετικές ενημερωτικές δράσεις για της εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε:

«Ο Δήμος μας παραμένει σε διαρκή επιφυλακή και παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του φαινομένου της εποχικής γρίπης, παράλληλα με την ορθή εφαρμογή των μέτρων πρόληψης. Με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, καλούμε το σύνολο των εκπαιδευτικών και των γονιών να εφαρμόσουν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης και τις οδηγίες ατομικής υγιεινής, καθαρισμού και απολύμανσης. Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε δίπλα τους να τους συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε».