Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
22:47
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90
Σημαντικές δράσεις για την ανακούφιση των κατοίκων της πόλης μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, έχει αναλάβει η Διοίκηση και οι υπηρεσίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Τις τελευταίες ημέρες η δομή «Μένουμε Σπίτι» σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες κοινωνικές δομές του Δήμου έχουν συνδράμει περισσότερους από 1.000 συμπολίτες μας για την άμεση εξυπηρέτηση των βασικών τους αναγκών και τη διευκόλυνση κατ’ οίκων όσων δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν λόγων του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα:

- Ολοκληρώθηκε η διανομή του Πασχαλινού Πακέτου σε όλους τους δημότες που είναι εγγεγραμμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

- Συνολικά 260 νοικοκυριά – δικαιούχοι του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς του Απόρους), παρέλαβαν πακέτο με είδη παντοπωλείου, είδη καθαρισμού και νωπά τρόφιμα από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Προκειμένου να αποφευχθεί η ταυτόχρονη συγκέντρωση πολλών ατόμων κατά τη διανομή, η παραλαβή των πακέτων έγινε με ραντεβού, ενώ πολλά πακέτα παραδόθηκαν στα σπίτια των ηλικιωμένων και όσων δεν μπορούσαν να προσέλθουν στην Υπηρεσία να τα παραλάβουν.

- Συνεχίζεται και εντατικοποιείται η διανομή ημερησίου συσσιτίου από το Δήμο σε σχεδόν 100 συμπολίτες μας, το οποίο για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα διανέμεται κατ’ οίκον.

- Η δομή φροντίδας για τις ευπαθείς ομάδες «Μένουμε Σπίτι» συμπληρώνει τον πρώτο μήνα λειτουργίας της και ήδη έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα περισσότεροι από 180 δικαιούχοι ενώ έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 500 δράσεις προς συμπολίτες μας, κυρίως παράδοση κατ’ οίκον ειδών σούπερ μάρκετ και φαρμακείου, εκτέλεση ιατρικών συνταγών, παραλαβή φαρμάκων από νοσοκομεία και φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Π.Υ. καθώς και πληρωμή λογαριασμών.

Οι υπάρχουσες δομές όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι σε πλήρη λειτουργία και συνεχίζουν την ουσιαστική δράση τους από κοινού με τις έκτακτες δομές που έχουν δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

s1.jpg

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θεωρεί χρέος της τη φροντίδα των συμπολιτών μας που δεν είναι σε θέση να εξυπηρετούν τις βασικές τους ανάγκες και οφείλει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο σύνολο των εργαζομένων σε υπηρεσίες του Δήμου και των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, που από τη πρώτη στιγμή είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προστασία της δημόσιας υγείας και προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Επίκεντρο των προσπαθειών μας είναι να περάσει η περίοδος που διανύουμε όσο γίνεται πιο ανώδυνα και ειδικότερα για τις μέρες του Πάσχα, να προσφέρουμε χαρά σε όσους έχουν περισσότερη ανάγκη.