Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
05:08
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90
Όπως διαβάσατε στο notiareport.gr ο Αστέρας Βάρης εκπέμπει SOS, καθώς την Πέμπτη είναι η καθοριστική μέρα για το μέλλον της ομάδας.
(διαβάστε αναλυτικά).

Επικοινωνήσαμε με τον κ.Θανάση Σκουρλή μέλος της αθλητικής επιτροπής του ΟΑΠΠΑ και πρώην μέλος της διοίκησης του Αστέρα Βάρης, για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει στον σύλλογο και από τα ''σαλόνια'' της Γ'Εθνικής κινδυνεύει να μην κατεβεί στο επόμενο πρωτάθλημα.

Μισός αιώνας...Αστέρας Βάρης

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα μας το αδιέξοδο στον Αστέρα Βάρης δεν είναι θέμα που πρωταγωνιστεί στην σκέψη μας. Ο Αστέρας είναι όμως αθλητικός σύλλογος. Ένας σύλλογος που 50 χρόνια παράγει κοινωνικό έργο. Γυμνάζει τα παιδιά μας, και τους μαθαίνει τις ιδέες του αθλητισμού , πράγματα σημαντικά και αναγκαία για κάθε τοπική κοινωνία σε όσο δύσκολες στιγμές και να περνάει. Πρέπει νομίζω να δοθεί η απαιτούμενη σημασία από όλους μας. Μπορώ για αυτό το αδιέξοδο να κάνω μια ανασκόπηση των τελευταίων χρόνων και καθένας μας να βγάλει τα συμπεράσματα του.

5

Aπό τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγένης το 80% του ρόστερ


Πριν τρία χρόνια ο Αστέρας Βάρης, έκανε μια μεγάλη στροφή έκανε αυτό που έπρεπε. Με πολύ σφιχτή οικονομική πολιτική ,στηριζόμενος στους γηγενείς ποδοσφαιριστές από τις επί πολλά χρόνια παράδειγμα προς μίμηση ακαδημίες του ξεκίνησε να πορευτεί με τις δικές του δυνάμεις . Το 80% του ρόστερ της ομάδας ήταν παιδιά από τον Δήμο μας. Πήρε 2-3 ταλέντα από τις άλλες ομάδες του δήμου μας που βγήκαν λίρα 100,πήρε και 3-4 καλούς ποδοσφαιριστές έμπειρους σαν κερασάκι στην τούρτα και έφτιαξε ένα αξιόλογο ράστερ. Το εγχείρημα αυτό όχι μόνο πέτυχε αλλά ο Αστέρας κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα και να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Γ Εθνική!! Ήταν το σωστό που κάναμε, ήταν η τύχη, ο ενθουσιασμός μας και η όρεξη μας και τα καταφέραμε. Η επιτυχία αυτή είχε πολλούς πατέρες. Μας είχε όλους και έτσι έπρεπε.Ολος ο κόσμος ήταν μαζί μας.

3

Ενθουσιασμός, οικογένεια και οι μάχες με την Α.Ε.Κ


Μεγάλες στιγμές ,αντίπαλος η ΑΕΚ ,ο Αστέρας στα σαλόνια. Στα δυο χρόνια αυτά στην Γ Εθνική με πολλές οικονομικές θυσίες από τούς παράγοντες που διοίκησαν , με την στήριξη της Δημοτικής αρχής , τους χορηγούς την αρχική στήριξη και τον ενθουσιασμό του κόσμου ο Αστέρας κατάφερε την παραμονή στην μεγάλη αυτή κατηγορία. Μια κατηγορία που όμως οι μισές ομάδες σχεδόν κάνουν πρωταθλητισμό και μένουν στην κατηγορία και μισές πέφτουν. Μεγάλη η πίεση για την αποφυγή του υποβιβασμού.Οι προσπάθειες ,τα χρήματα των παραγόντων και των χορηγών και ο εγωισμός του κάθε παράγοντα πάνε στο πηγάδι σε περίπτωση αποτυχίας. Αυτή η πίεση όμως έγινε εμπόδιο να δοθούν ευκαιρίες στα παιδιά από τις ακαδημίες και να πέσουν στα βαθιά της Γ Εθνικής ώστε να υπάρχει μέλλον στην ομάδα και λιγότερα έξοδα.Η μάχη για την παραμονή δυστυχώς δεν άφησε περιθώρια ρίσκου για το χτίσιμο ομάδας με μέλλον.Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα τώρα για τον Αστέρα αν είχε 5 παιδιά έτοιμα για την Γ Εθνική στην ενδεκάδα από τις ακαδημίες μας.

2

Κατέρρευσε ο βασικός κορμός της ομάδας

Για κάποιους λόγους που αναλύθηκαν στην Γενική Συνέλευση του Αστέρα φέτος δεν έμεινε και κανένας ποδοσφαιριστής στην ομάδα από τους γηγενείς .Η βάση των παιδιών που ανέβασαν αυτήν την ομάδα δεν υπήρχε πλέον Αυτό μεγάλωσε το μπάτζετ της ομάδας,χάθηκαν πρότυπα για τους παίχτες των ακαδημιών αλλά και ατόνησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων και μείωσε την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο αφού η ομάδα δεν είχε κανένα παιδί της Βάρης στο ρόστερ.Πάντα είχα την γνώμη ότι η βάση της ομάδας του Αστέρα έπρεπε να είναι παιδιά από τον Δήμο μας. Στην Γ'Εθνική το ποδόσφαιρο είναι ερασιτεχνικό.Καμία διοίκηση δεν προσδοκά σε οικονομικά κέρδη.Το να έχει μια ενδεκάδα ο Αστέρας με 5 παίχτες από το Μενίδι και 6 από όλη την Ελλάδα με μόνο σκοπό την νίκη προσωπικά πιστεύω δεν προσφέρει πολλά στον τοπικό αθλητισμό και στους δημότες μας.

1

Χωρίς παίκτες, χωρίς χρήματα

Η κατάσταση τώρα είναι δύσκολη. Η ομάδα αυτήν την στιγμή δεν έχει παίχτες δικούς της και κανένα παιδί από τις ακαδημίες με εμπειρία από την Γ Εθνική. Τα χρήματα που θα χρειαστούν για την παραμονή στην κατηγορία και την δημιουργίας αξιόλογης ομάδας για την επόμενη χρονιά στην Γ Εθνική είναι πολλά για την εποχή που ζούμε. Το βάρος για αυτόν που θα μπει μπροστά είναι υπερβολικά μεγάλο.Τα ταξίδια, τα έξοδα για την στελέχωση της ομάδας προπονητικά και αγωνιστικά δύσκολα κάποιος μπορεί να τα καλύψει. Τα προβλεπόμενα έσοδα είναι πολύ λίγα και θα χρειαστεί απίστευτος αγώνας και όρεξη από την νέα διοίκηση για να αυξηθούν.

Μια είναι η λύση...αλλά θέλει γερό στομάχι

Μακάρι να γίνει κάτι να βρεθούν χορηγοί και να συνεχίσει η ομάδα να πρωταγωνιστεί στην Γ Εθνική. Όλοι το θέλουμε. Αλλιώς η λύση είναι μια αλλά θέλει γερό στομάχι. Να παίξει η ομάδα στην Γ'Εθνική με νέα παιδιά από τον Δήμο μας και από τις ακαδημίες μας. Να αποκτήσουν εμπειρίες και ίσως στο μέλλον δεν ξέρεις μπορεί και να ξαναεπιστρέψουμε στην Γ Εθνική πιο έμπειροι και με γνώση πλέον. Το έχουμε ξανακάνει!!